Moderne musikk skaper muligheter

Det har blitt lettere enn noen gang å leve av musikk. Det kan kanskje ikke virke som det er tilfellet, når man ser på hvordan salget av musikk har sunket drastisk de siste tiårene. Men derimot er det ikke i salget av musikk de ordentlige pengene ligger – det er i konserter og turneer, Dessuten gjør Internett og sosiale medier det mye lettere å nå ut til folk uten å måtte være avhengig av andre eller bruke de største kanalene. Selvfølgelig fører også dette til mer konkurranse, så det er viktig å skille seg ut.

Finn ut hva som er “deg”

Det skal selvfølgelig mer til enn å bare spille inn en låt, legge den ut på nettet og håpe på det beste. tvert imot er det ganske mye å tenke på når man bestemmer seg for å ta musikken seriøst. Det er visse sjangere som gjør det mye bedre enn andre, men du bør allikevel satse på noe du selv elsker og har peiling på. Man ser fort igjennom det om noen prøver å utgi seg for å være noe annet enn de egentlig er. Og selv om det kan virke smart å appellere til “alle” er det uansett ikke noe det er mulig å gjøre. Du bør heller finne din egen nisje og ditt eget trofaste publikum som kan relatere til deg.

Språket og økonomien

Om du gir ut musikk med vokal og vil satse også utenfor landegrensene kan det være vanskelig å få til om vokalen er på norsk. Og om du går for engelsk men ikke behersker språket godt nok kan dette også skinne igjennom. Derimot har norsk artister som holder seg til elektronisk musikk og lar andre ta seg av en eventuell vokal gjort det stort ute i resten av verden. Den norske produsent-duoen Stargate har jobbet med både Beyoncé og Rihanna. Dessuten bør du tenke på det økonomiske, eller la noen andre ta seg av det. Heldigvis finnes det muligheter for å fakturere uten eget firma om du ikke ønsker et, og det finnes mange flinke regnskapsførere der ute.