Ymse

Norske artister er populære i Tyskland

Tyskland er et enormt land på mange områder. Også i musikkindustrien. Tyskland er også et land der norske artister er populære. Mer populære enn det man kanskje tror. I sin ungdom var for eksempel Wenche Myhre en av de desidert største stjernene i tysk musikkindustri og hun spilte flere titalls utsolgte konserter. Hun la grunnlaget allerede i 1963 for at tyskerne så til Norge når de ønsket seg musikk. Mer nylig har artister som Marit Larsen, fra den gamle M2M-gruppa, gjort det stort. Vi skal heller ikke glemme A-ha som var ekstremt populære der.

Billigere å turnere i enn i USA

Så derfor er det kanskje ikke så rart at mange norske artister velger å turnere i Tyskland fremfor USA, som de fleste artister kanskje drømmer om. Ikke bare er nordmenn mer populære der. Turneene blir billigere også. Lars og Anita underholder Tyskland på Sankthans-aften, Turboneger holder koken fortsatt mens en annen artist som var stor der er Maria Mena. Med lavere kostnader og et større marked enn i Norge, er det enkelt å forstå hvorfor norske artister blir tiltrukket av den tyske musikkindustrien. Det selges og lastes ned flere hundre tusen låter av forskjellige norske artister, noe som viser at tyskerne omfavner de utgivelsene som kommer til Tyskland. Det er nok også derfor flere og flere ønsker å holde konserter i Tyskland.

Flere konserter i Tyskland enn i USA

Faktisk har Tyskland blitt det foretrukne land å turnere i – tall fra 2015 viser at norske artister arrangerte 318 konserter mot 272 i USA. I Storbrittannia ble det arrangert 234 og Japan kommer som en god nummer 4 med 136 konserter arrangert av nordmenn på turnè. kjøp flotte sko på nett mens du leter etter turne-lista til din norske favorittartist. Om du finner ut at din favoritt skal spille i utlandet kan du slå et par fluer i en smekk. Du får en fin ferietur i et annet land og du får oppleve dem live. Bedre kan det neppe bli. Så hvorfor har det blitt slik at Tyskland blir foretrukket av norske artister? Det handler kanskje også om at de er et av få land som fortsatt kjøper CDer.