Ta med spillelista på trening!

Liker du å sette på litt musikk når du skal jobbe, lese, trene eller gjøre andre oppgaver? Da er du ikke alene. I Norge i dag er det nemlig ganske vanlig å møte på folk som går med musikk på øret eller som liker å gjøre husarbeid til litt musikk fra stereoanlegget. De aller fleste butikker og spisesteder har som regel også musikk, slik at folk skal komme i den rette stemningen, bli værende lenger og bruke mer penger. Musikk har en helt egen effekt på oss, akkurat som fuglenes sang i naturen, og vi er mottakelige for musikalske impulser på en ganske spesiell måte. Gjennom historien har musikken vært av stor kulturell betydning, både i det religiøse og offentlige rom. Musikken har hjulpet oss å våkne og gå til sengs, og forskning tilsier nå at de magiske tonene også skal kunne hjelpe oss med å få bedre resultater og mer glede ut av treningen.

Musikk gjør treningen til en lek

Visste du at musikk kan virke stimulerende og øke den gjennomsnittlige treningsinnsatsen vår? Du har kanskje lagt merke til at musikk noen ganger kan virke stimulerende når kdu skal gjøre ensformige ting som å studere eller gjøre husarbeid. Forskere har nå funnet ut at musikk kan ha en svært god innflytelse på trening hos unge mennesker. Fram til nå har det blitt forsket mest på folk i tjueårene, men det er gode prognoser for at den gode effekten også vil kunne komme den eldre garde tilgode. Funnene viste at det å høre på musikk under øvelser som krever eksplosiv styrke hadde en positiv effekt på kroppen. Da utøverne fikk høre på musikk, økte de innsatsen betydelig, noe som også ga klare utslag på resultatene. Flere har nok hatt mistanke om dette, for det er jo allerede mange som går gjennom nesten hele hverdagen med musikk på øret, og særlig på treningsstudio eller joggeturer. Styrke- og kondisjonsøvelser kan kjennes tunge og ensformige ut etter en stund, men med musikk er det mange som klarer å holde både motivasjon og innsats på topp hele veien.

Lag den perfekte spillelisten

Folk har forskjellig musikksmak, og derfor er det ikke slik at det fins én bestemt spilleliste som passer alle. Allikevel fins det noen lure tips å følge for å lage en spilleliste som gir deg et ekstra kick når du trener. De første sporene bør ikke ha en altfor rask rytme. Etter hvert som du jobber deg nedover listen, kan du øke takten litt, for siden å spille de aller mest dynamiske melodiene på det tidspunktet hvor innsatsen skal være på topp. Kroppen vår fanger opp en økende takt, og en godt planlagt liste kan gjøre overgangen ganske smidig. De fleste har musikk på smarttelefonen, så det kan være lurt å beskytte denne med et produkt fra https://billigmobilbeskyttelse.no/ som er støtoppfangende. Et bluetooth-headset kan være løsningen dersom du er redd for å rive mobilen ut av lommen på grunn av ledninger som hekter seg opp. Pass bare på at alle enhetene dine er ladet, slik at du kan nyte musikken uten avbrudd.