Tyske musikkfestivaler

Det er ikke bare i Norge det opereres med en mengde musikkfestivaler om sommeren – også i Tyskland er det stor aktivitet når det kommer til slike festivaler. Tyskernes historie med musikkfestivaler er jevnt over fylt med mange gode minner, men samtidig har de også hatt ulykker, terrortrusler og andre tragiske hendelser som har ført til at blant annet Loveparade – en teknoparade som ble arrangert årlig fra 1989 til 2010 – ikke har blitt arrangert på syv år. I tillegg har de den populære Rock am Ring i Nürnberg som er vel verdt et besøk og Wacken Open Air i Wacken.

Ulykkene som preger festival-Tyskland

Rock am Ring er en meget populær festival i Nürnberg, som blir besøkt av flere titalls tusen mennesker annethvert år. I år opplevde de et lite mareritt da overskriftene i alle internasjonale medier var: “terroralarm under tysk musikkfestival“. For festivalledelsen var det aldri noen tvil om å evakuere og det hele endte bra. Andre festivaler som ikke har endt bra, er den gamle tekno-festivalen “Loveparade” som ble arrangert frem til 2010. Årsaken til at den ikke har blitt arrangert mer, er i 2010 ble 21 mennesker klemt ihjel nær utgangen. Flere hundre andre ble skadet, noen alvorlig. Dette har medført at den en gang så populære festivalen siden ikke har vært arrangert. Men det har også vært mange flere festivaler som ikke har et mørkt bakteppe med seg.

Elsket av tyskerne

En av de absolutt beste festivalene i Tyskland er Wacken Open Air – en festival for tungrock og heavy metal-miljøet. Denne har også flere titalls tusen besøkende hvert år og går for å være en enorm energibombe av en festival. Da trenges en behagelig sofa når du skal slappe av etter en slik vitamininnsprøytning i Tyskland. I tillegg har du også en annen høyt elsket heavy metal-festival, nemlig Summer Breeze Open. Den også kan skilte med godt over 40 000 besøkende hvert eneste år, så du kan trygt si at Tyskland er i verdenstoppen når det kommer til solide festivaler for tungrock-elskerne. Å bruke noen uker av sommeren i Tyskland for å besøke deres festivalkultur, kan være et smart ferievalg i år.