Ymse

Stilige klær til musikkvideoen

Kanskje du allerede har spilt inn en egenkomponert sang. Da er det på tide å markedsføre den. Det kan du gjøre på mange måter, for eksempel ved å spille den live på nettet. Men det blir enda mer spennende å se på dersom du koster på en musikkvideo. Før var det veldig kostbart å lage musikkvideoer, men slik trenger det ikke lenger å være. Du kan gjøre mye av filmingen selv, eller få en venn til å hjelpe deg. Redigeringen av videoen kan også gjøres med datamaskin, og deretter kan du dele videoen på nettet og se om du får noen nye følgere. Be gjerne folk om å dele videoen, slik at du får enda flere følgere. Hvem vet, kanskje du blir oppdaget av et stort plateselskap en dag. Eller kanskje du bare vil lage en video for moro skyld.

Lag et manus

Det er lurt å lage et manus til videoen, og planlegge hva som skal skje. Skal det være en handling i videoen, eller skal den bare vise deg eller bandet ditt? Skal handlingen foregå ute eller inne? Bør scenene filmes flere ganger, fra ulike vinkler, for å få mer spenning i videoen? Du må tenke gjennom ganske mye før du lager en video, men med et godt manus er du langt på vei. Er du usikker, kan du snakke med venner og høre hvordan de ville ha laget videoen. Samle inn gode tips og bruk dem. Hvis du trenger statister, har du sikkert venner eller slektninger som kan stille opp for deg.

Finn noen fine klær

Du bør selvsagt også kle deg fint til en musikkvideo. Så sant du da ikke vil se litt loslitt ut med vilje, som også kan passe til enkelte sanger. Men ofte vil folk ta seg godt ut i en video. Du trenger ikke å lesse på med sminke, smykker og digre kjoler. Kle deg heller i en stil du trives i. For eksempel er jeans og gensere til dame en fin kombinasjon. Du kan kjøpe gensere som både er tidløse og elegante på nettbutikken NAKD. Med stilige gensere til dame kan det også hende du føler deg mer selvsikker foran kamera, for det er ofte lettere å by på seg selv når man føler seg vel.

Vennetjenester er nyttig

For å lage en rimelig video, trenger du kanskje å benytte deg av ulike vennetjenester. Kanskje en venn kan style deg og hjelpe deg å velge gensere til dame som passer perfekt til deg. Andre venner kan stille opp med lyseffekter, lydeffekter eller kanskje som sjåfør, dersom du trenger det. Du kan love å gjøre vennene dine en tjeneste til gjengjeld, men kanskje de til og med stiller opp helt gratis, bare for å hjelpe deg. Det er en kjempegod følelse å ha venner som tror på deg og som gjerne vil hjelpe deg å lykkes med drømmen din. Du må selvsagt takke de som hjelper deg, gjerne ved å nevne dem i rulleteksten på slutten av videoen, eller i kommentarfeltet når du deler videoen. Det setter vennene dine helt sikkert pris på.