De mest populære låtene på biltur

Det finnes sikkert ingen sjåfører som ikke på et tidspunkt i livet har sunget for full hals til favorittsangen over stereoanlegget i bilen, mens vedkommende har vært på biltur. Musikk er en så stor del av kjøreopplevelsen, at musikkapper og strømmetjenester som Spotify er fylt med et stort antall spillelister som folk har laget for å akkompagnere dem på bilturer.

Uavhengig av hvor du skal på tur, har vi forsøkt å finne de mest populære sangene og artistene som utgjør det ultimate lydsporet til din roadtrip. Derfor er det bare å koble bilen til din ladeboks, og gjøre seg klar til neste kjøretur.

Vi har gått gjennom ulike spillelister på Spotify som inkluderte termer som “bil”, “kjøring” og “road trip” for å se hvilke sanger som blir spilt mest, og dette er resultatene.

De mest spilte singlene

Det er ingen overraskelse at noen av sangene folk lytter mest til i bilen er udødelige rockeklassikere, og alle låtene på listen fungerer dessuten meget bra til allsang. Den mest spilte låten på biltur er” Sweet Home Alabama” av Lynyrd Skynyrd. Deretter følger Journeys “Don’t Stop Believing”, “Hotel California” av Eagles, Totos “Africa” og Livin ‘On A Prayer av “Bon Jovi”. Felles for alle disse sangene er at de opprinnelig ble utgitt på 70- eller 80-tallet, og som listen vår viser, er de fortsatt like populære nå for sjåfører, som for 40 og 50 år siden. Faktisk var de mest moderne sangene på topp 10 listen våre “Hey, Soul Sister” av Train, samt “Party In The USA” av Miley Cyrus, som begge tilfeldigvis ble utgitt i 2009. Hele topp 10-listen er som følger:

Lynyrd Skynyrd – Sweet Home Alabama

Journey – Don’t Stop Believin’

The Killers – Mr. Brightside

Eagles – Hotel California

Smash Mouth – All Star

Train – Hey, Soul Sister

TOTO – Africa

Plain White T’s – Hey There Delilah

Bon Jovi – Livin’ On A Prayer

Miley Cyrus – Party In The U.S.A.

Utvalget var mye mer moderne når det gjaldt de mest populære artistene å kjøre til, selv om Queen og The Beatles kom inn på topp 10. Post Malone var den mest spilte artisten, tett fulgt av Drake. Dessuten ser ut til at sjåfører foretrekker mannlige artister mens de sitter bak rattet, ettersom Rihanna var den eneste kvinnen som kom på topp 10. Hele listen:

Post Malone

Drake

Khalid

Queen

Rihanna

Ed Sheeran

Kanye West

The Weeknd

The Beatles

Maroon 5