Gjør hjemmet til et sted for å nyte musikk

At musikk først og fremst er et auditivt medium er å påpeke det åpenbare. Likevel kan de av oss som elsker musikk gjøre lytteopplevelsen enda bedre vet å gjøre hjemmet vårt til et passende sted for å nyte favorittmusikken vår. Et godt stereoanlegg med gode høyttalere er et must for mange, og rom med god akustikk er heller ikke feil. Samtidig kan vi gjøre mye med vegger og innredning for å gjøre opplevelsen enda bedre.

Hvordan ser uteplassen ut?

Et hjem som er fint å være i, egner seg bedre til å nyte musikk. Når været er fint er det dessuten mange av oss som liker å ta den musikalske opplevelsen ut på terrassen slik at vi kan slikke sol samtidig som lytter til musikk. Også her er det fint å tenke på omstendighetene. Er det fint nok ute på terrassen, eller trenger den kanskje et løft? Det merker du idet du trår ut terrassedøren. Noen fine utendørstepper kan gjøre susen.

Teppene fra Trendcarpet kommer i mange farger og stoffer, samt firkantede og runde modeller. Mange innreder hjemmet etter egen musikksmak. Er du fan av heavy metal? Da kan et sort teppe være passende. Er du glad i mer lystig musikk kan et teppe i en gladere farge være det som skal til. Mulighetene er mange, uansett musikksmak.

Musikalsk inspirert veggpryd er det også mange som går for. De fleste av oss hadde plakater av favorittartistene våre på rommet da vi var tenåringer, selv om vi i voksen alder kanskje ville gått for noe annet. Instrumenter som henger til pynt er ganske fint, og det samme gjelder tapet med musikkmotiv. Noen går for tapet fra et tiår de assosierer med god musikk.

Musikkens og omstendighetenes påvirkningskraft

Musikk kan sette oss mennesker i bestemte sinnsstemninger. Når vi liker musikken vi lytter til bli vi gjerne glade og girede, og omstendighetene rundt oss forsterker øyeblikket. Det er derfor vi kanskje assosierer enkelte låter og artister med steder vi var på som ga inntrykk på oss sist vi lyttet til dem. Dette inkluderer hjemmet, og kanskje særlig uteplassen og utsikten.

En fin sommerdag huskes bedre med god musikk, samtidig som den aktuelle musikken i fremtiden vil kunne minne deg på den fine sommerdagen. Et staselig hjem blir et egnet sted for å nyte sin musikk på samme måte som vi nyter maten vi spiser bedre når måltidet inntas et sted hvor estetikken er god. Derfor er det lurt å ha fokus på dekor og innredning, slik at du ikke blir lei musikken din like fort.

For mange av oss blir musikk bedre når vi har noe visuelt å sette blikket på i tillegg til musikken vi lytter til. Det er derfor musikkvideoer slår såpass godt an. Et hjem fullt av blikkfang blir nærmest som en musikkvideo i seg selv, særlig når du spaserer rundt i og utenfor hjemmet og tar inn alle synsinntrykkene samtidig som du lytter.