Gi ut egen musikk

Det å følge musikkdrømmen koster penger, men heldigvis finnes det muligheter for finansiering inne på nettavisen sine sider. Du må gjennom flere prosesser før du er klar for utgivelse. Først skal det spilles inn, mikses, mastret, lage albumgrafikk, signere rettigheter og velge ut hvor musikken skal være tilgjengelig. Om du skal spille inn i hjemmestudioet eller på et profesjonelt studio så koster det uansett.

Investere for å tjene

Du har sikkert hørt dette før at du må investere for å tjene, da spesielt når det kommer til musikkproduksjon. Forbrukslån er det rimeligste lånet hvor du finner sammenligning av långivere og kan søke allerede i dag. Lånet er usikret men kan brukes til det du vil, det vanligste er å bruke det på uforutsette utgifter eller til oppussing. I dag så er det mulig å gi ut musikken på digitale plattformer hvor musikken er åpen for streaming på nettet. Uansett så er det flere trinn du må gjennomgå som musiker før den tid, altså det ferdigstilte produktet. Hvor mye du kan få i lån varierer, men vær oppmerksom på at det gjennomføres kredittsjekk av deg som søker. Kriteriene for å ta opp lån er at du må ha fast inntekt, være myndig, ikke ha betalingsanmerkninger, være folkeregistrert i landet og ha norsk bankkonto. En lånzmegler vil gi deg tilbud fra flere banker til du finner ditt foretrukket lån som passer dine behov best.

Hva du bør tenke på før du tar opp lån

Først må du tenke på hva du kommer til å bruke på innspilling av musikken din. Det beste er å få et prisoverslag fra studioet og gjerne for en pakke med flere sanger. Videre må du tenke på at alt skal tilbakebetales, renter og gebyrer kommer derfor i tillegg. Større lån gir bedre renter, enn flere mindre lån. Den effektive renten vil inkludere alle kostnadene. Kortere nedbetalingstid er billigere på forbrukslånet. Etter innspillingen kommer miksingen av alle enkeltspor. En utenforstående som står for miksingen gir et bedre og objektivt resultat. Denne prosessen må du finne utav prisen på i tillegg til mastering som skjer etter at alt er mikset ferdig. Igjen så vil en utenforstående person som profesjonelt driver på med mastering gi bedre resultat. Albumgrafikken er viktig og det som skal fange folks oppmerksomhet. Det koster å få en illustrator til å gjøre jobben. Her gjelder det å få riktig filformat og farger som kan trykkes fint på originaldokumentet. Neste steg blir å tenke over hvor mye du skal trykke og prisen på det. Ikke alle gir ut fysiske eksemplarer av musikken sin, da det er mulig å kun gi ut digitalt. Musikkfilene skal leveres i samarbeid med en tredjepart i riktig filformat, som betyr du trenger noen som kan håndtere rettigheter og betaling også kalt aggregatorer for usignerte artister. Videre må du finne utav hvor mye du kommer til å bruke i promoteringen av musikken. Det anbefales å lage en markedsføringsplan av dette, så du får full oversikt over hvor mye du kommer til å bruke.