Hvorfor liker vi musikk?

Det er jo sånn at de aller, aller fleste av oss er skikkelig store fans av musikk, men hvorfor? Det er det vi skal prøve å svare på i denne artikkelen.

Nostalgi

Dette er en av hovedgrunnene til at når man blir eldre, så liker man musikk. Studier viser at musikken fra ungdomstiden er den musikken som definerer en for alltid. Er dette også noe du mener at stemmer for deg?

Følelsen av nostalgi er ofte tanker om en tid man vil tilbake til. BBC mener at det er en tid mellom at man var 10 år og 30 år.

Følelser

Det er jo ingen tvil om at musikken har stor innvirkning på våre følelser. Dette gjør at vi som mennesker kan knytte opp store hendelser i livet med musikken vi hørte på da. Hvis du har noen sanger du hørte på når du ble dumpa når du var 15 år, er dette sanger som alltid kan fremkalle disse samme følelsene. Det er også derfor musikk blir “ødelagt” for noen, for det bringer rett og slett fram for triste minner. Heldigvis er det sånn for de fleste at musikk bringer opp gode følelser og tar en tilbake til en helt annen tid!

Hvorfor liker vi musikk?

Det er jo ingen tvil om at vi mennesker liker å ha det godt. Derfor liker vi også musikk. Musikk virker ofte beroligende på oss og hjernen vår slapper mer av. Det er derfor vi får positive følelser rundt musikk. Vi har alle forskjellige typer musikk som gjør oss glad, enten det er vi som spiller den selv på våre instrumenter eller hører andre spille dem. Man kan faktisk se at ting forandrer seg i hjernen når man hører på musikk man liker. Er ikke dette ganske fascinerende å tenke på?